vineri, 7 iulie 2017

Tortilla cu pui



Tortillas sau lipii mexicane
Tortillas reprezinta un aliment de baza al bucatariei mexicane, cu toate ca se consuma de-a lungul intregii Americi Latine. Acestea au o forma circulara, pot fi preparate atat din porumb, cat si din faina alba de grau si, cu toate ca poarta acelasi nume, nu trebuie confundate cu tortillas din Spania, care se pregatesc dupa alta reteta.
Cea mai cunoscuta modalitate de preparare a acestor alimente este cea in care boabele de porumb se curata bine si se fierb in apa cu oxid de calciu, pentru ca mai apoi sa se framante pana la obtinerea unei paste consistente. Tortilla din faina de grau se prepara prin amestecul cu apa sau lapte, unt vegetal sau grasime de porc si sare. Masa de faina se framanta alaturi de celelalte ingrediente si se taie in forma circulara, pentru ca mai apoi sa fie introdusa in cuptor, pe o placa de metal sau lut. Forma finala este asemanatoare cu a unei clatite sau a unei lipii libaneze.
Tortilla este un aliment de baza in bucataria mexicana si tine locul painii noastre, putand fi savurata alaturi de o multime de feluri de mancare specifice. Indiferent de venituri sau clasa sociala, tortillas sunt consumate in cantitati uriase pe intreg teritoriul Mexicului si nu numai.

sursa

Umplutura poate sa varieze in functie de ingredientele pe care le aveti, dar condimentele sunt specifice zonei lor cu arome distincte si foarte picante.

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 4 lipii mexicane
  • un piept mare de pui taiat cuburi
  • 200 g sos de rosii pasat
  • 2 catei usturoi tocat fin
  • o ceapa toacata fin
  • condimente mexicane pentru tortilla
  • 1+1 linguri ulei
Pentru servit:

  • salata verde 
  • rosii
  • ceapa rosie
  • castravete ( optional)
  • smantana (optional )
Pieptul de pui se prajeste intr-o tigaie incinsa cu o lingura de ulei. In alta tigaie se caleste ceapa cu usturoiul . Cand este calit turnam sosul de rosii, pe urma adaugam bucatile de piept de pui prajit. Adaugam condimentele mexicane si lasam sa fiarba 10 minute.






Se umple lipiile cu aceasta compozitie.










Apoi se adauga legumele taiate, optional smantana, eu spun sa incercati neaparat pentru ca este mult mai delicioasa. Rulati bine lipiile sa nu iasa sosul, eventual sa impachetati in staniol si savurati cu mare pofta.


 









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu