joi, 6 iulie 2017

Tort cu crema de branza si capsuni



Inca se mai gasesc capsuni pe piata noastra. Cred ca sunt locale si proaspete, nu importate pentru ca sunt mai dulci si parfumate. M-am gandit sa le combin cu crema de branza si cu ciocolata, sa fie un tort lejer, racoritor de vara si am obtinut  tot ce mi-am dorit.

Ingrediente pentru un tort cu diametrul 30:

Baza:

  • 2 oua 
  • 80 g zahar
  • 15 g cacao neagra
  • 80 g faina
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt

Crema:
  • 700 g kvarg
  • 300 ml frisca lichida 40%
  • o lingura zahar pudra vanilat ( cu seminte de vanilie)
  • 200 g zahar pudra
  • 20 g gelatina granule
  • 250 g capsuni taiate cubulete + 250 g capsuni taiate felii

Incepem prin a pregatii baza, care va fi o foaie de blat. Oulale se bat cu zaharul pana ce devina cremoase.






Pe urma adaugam faina ametecata cu praful de copt si un praf de sare si cacao neagra. Incorporam ingredientele uscate asa in fel sa nu ramana cocoloase.


 




Coacem blatul in forma rotunda  tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 15 minute, pana ce trece testul scobitorii. Blatul se lasa la racit , intre timp pregatim crema.






Frisca se bate cu o lingura de zahar pudra vanilat pana ce devine ferma si tare.
Gelatina se hidrateaza in 15 ml apa rece timp de 10 minute.
Branza kvarg se amesteca cu zaharul pudra, pe urma incorporam  cate o lingura  de frisca.







Gelatina se dizolva pe foc mic, sau la microunde, aveti grija sa nu ajunga in punctul de a fierbe. Adaugam din compozitia de crema si amestecam, pe urma adaugam gelatina la restul de crema si amestecam cu mixerul .






Iar spre final adaugam capsunele  taiate cuburi.
Asezam foaia de blat in forma care am copt blatul,   ( cu peretii detasabili si pe margine asezati folie alimentara sau de preferabil hartie de copt) apoi asezati in picioare felii de capsuni si  turnam compozitia de branza. Dam tortul la rece pentru o ora , pe urma ornam cu feliile de capsuni. Dam tortul inapoi la rece 2-3 ore. Inainte de servire scoateti peretele detasabil si hartia de copt, feliati si serviti cu mare pofta!


 



Enjoy!!!


 









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu