luni, 10 iulie 2017

Csörögefank







Imi aduc aminte cu drag cand mama si  bunica ne facea aceste minciunele sau scovergi la sfarsit de saptamana, era desertul nostru de duminica, asteptam cu mare nerabdare pana ce se faceau. Mama ne certa uneori si ne spunea sa asteptam pana ce se racesc sa nu ne ardem la maini 😄😃, dar nerabdarea noastra uneori  ne ducea , a fura cate o ,,minciunea,, 😋😋😈
Raman amintiri placute si retete mostenite de la bunici si parinti, este cel mai minunat lucru posibil.

Ingrediente:

  • 500 g faina alba cernuta
  • 2 oua
  • o priza de sare
  • o lingura zahar
  • coaja rasa de la o lamaie/ rom/vanilie
  • 200 g iaurt sau smantana mai slaba
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 l ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru servit
Ouale se bat cu un tel  impreuna cu zaharul si un praf de sare.







Pe urma adaugam iaurtul sau smantana slaba si amestecam.  Adaugam aroma la alegere (mie imi place foarte mult cu multa coaja de lamaie) si bicarbonatul de sodiu stins cu putina zeama de lamaie.






Spre final incorporam faina. Rezulta un aluat destul de elastic, pe care il intindem de cca 5-7 mm grosime.






Taiem fasii late de doi cm , apoi sa fie de cca 8-10 cm lungime. ( vezi foto)


 



Facem o taietura pe mijloc apoi rasucim un capat prin taietura.






Prajim minciunelele intr-un vas  de inox inalt  cu uleiul incins pana devin usor maronii pe ambele parti.






Le scoatem pe o tava cu hartie de bucatarie sa absoarbe excesul de ulei, apoi le pudram cu zahar si sunt gata pentru servit.







Se pastreaza foarte bine si adoua si a treia zi, asadar puteti pregatii o portie dubla, pentru cei pofticiosi si mancaciosi.😉😉









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu