marți, 19 aprilie 2016

Salata de castraveti



Salata de castraveti este una dintre preferatele mele si a piticei mele Brigitta, nu ezit sa o pregatesc ori de cate ori fac o friptura buna, este nelipsita de la masa noastra.


Ingrediente pentru patru persoane:

Timp de pregatire: 20 minute


  • 1/2 kg castraveti 
  • o ceapa rosie medie
  • sare
  • o lingura de zahar
  • 1-2 linguri otet de mere
  • apa

Castravetii se spala bine de tot si se curata de coaja dar nu in totalitate, se lasa mici fasii pentru un aspect mai frumos ( am momente cand nu curat deloc, doar spal bine castravetele), ceapa la fel se curata.
Se felieaza subtire castravetele iar ceapa se taie solzisor. Presaram o lingurita de sare peste castraveti si ceapa si se lasa circa 15 minute sa iasa amareala din castraveti.
Intre timp se pregateste o vinegreta din circa 100 ml apa, o lingura de zahar, foarte putina sare si otetul de mere. Se amesteca toate ingredientele pana ce se topeste zaharul si sarea.
Castravetii se iau in palme si se storc foarte bine de zeama si se introduc in aceasta vinegreta.
Se lasa la rece timp de 30 minute inainte de a se servii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu