joi, 24 septembrie 2015

Banane in aluat




Dragi mei am revenit , dupa o  foarte lunga pauza. In aceasta perioada nu prea am avut timp de mare lucru , doar  servici, copii si sot. Vestea buna e , ca se va mari familia noastra, de abia asteptam noul membru :))) .  Cea mica asteapta cu sufletul la gura si ma intreaba foarte frecvent, ,, mami cand aduce barza fratiorul? ,,. Si urmeaza lungi explicati si interminabile, pe care le tot repet de nenumarate ori :))).  Asadar, avem alte preocupari, si un nou stil de viata cu care incercam sa ne obisnuim. De gatit, gatim  pentru toate gusturile si  in special mofturile posibile, iar dulciurile ne pun capacul, desi nu ar trebui. :)))) Reteta care urmeaza este una foarte simpla dar delicioasa si se poate servi atat calda cat si rece.

Ingrediente :

  • 5 banane nu foarte coapte
  • zeama stoarsa de la o lamaie
  • 80 g faina alba
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • o lingura zahar
  • 80 ml lapte
  • un varf de cutit praf de copt
  • ulei pentru prajit

  •  Bananele se decojesc si se taie pe lungime in doua. apoi se taie in bucati potrivite de circa 6-8 cm. Se stropesc cu zeama de lamaie  si se pun deoparte pana ce preagatim compozitia de aluat.






  • Se bate oul cu un praf de sare , apoi adaugam zaharul in ploaie si batem  in continuare cu o furculita sau un tel.



 



  • Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam in asa fel sa nu ramana cocoloase si subtiem cu laptele.






  • Dam bananele  prin aluat, pe ambele parti.






  • Si prajim in uleiul incins  pe ambele parti pana ce devin aurii.






  • Se scot pe servetele de bucatarie pentru a absorbii  uleiul si se aseaza pe farfurii. Se pot servi pudrate cu zahar vanilat, miere sau sirop de artar, sunt delicioase in toate variantele. Nu ramane decat sa incercati reteta si sa savurati cu mare placere.












Un comentariu: