duminică, 28 septembrie 2014

Prajitura cu crema de branza si prune



Daca e weekend sa fie ,, Weekend cu spor,, iar luna aceasta gazda este  Monica Horoiu . De aceasta data Monica ne-a provocat sa gatim retete cu peste, cu fructe sau salate. Ca de obicei am ales  ceva dulce, din retetele ei cu fructe.

Ingrediente:

Blat:


  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar ( 125 g )
  • 5 linguri de ulei ( 50 ml )
  • 1/2 cana faina ( 125 g )
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
Crema:

  • 200 g branza de vaci
  • 50 g mascarpone
  • zahar pudra vanilat dupa gust ( eu am pus 3 linguri)
  • cateva prune taiate cuburi
  • zahar pudra pentru ornat



  • Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana ce obtinem o spuma tare. Pe urma adaugam galbenusurile si mai mixam cateva minute. Apoi turnam uleiul in fir subtire si mixam.





  • Spre final adaugam ingredientele uscate, cacao faina si praful de copt si amestecam cu miscari lente sa nu se lase spuma.








  • Turnam compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzitla 180º C timp de 30 minute. ( dupa cuptorul meu )
  • Dupa coacere se lasa la racit apoi se taie blatul in doua.








  • Pentru crema puneti branza de vaci si mascarpone intr-un bol si amestecati, apoi adaugati zaharul praf dupa gust.








  • Adaugati prunele taiate cuburi si amestecati.








  • Asezati crema intre blaturi si dati prajitura la rece  pentru o ora, apoi pudrati cu zahar, portionati si serviti.







Pofta dulce!!!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu