miercuri, 9 iulie 2014

Prajitura cu bezea de cocos si dulceata de capsuni




Cand vine vorba despre prajituri o fac cu cea mai mare placere, ne plac prajiturile , adoram prajiturile!!!! :))
Iar aceasta reteta este una simpla care ne-a incantat papilele la maxim.

Ingrediente:

Baza:


  • 200 g faina alba
  • 150 g unt/ margarina
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 borcan  de dulceata de capsuni

Bezea:

  • 4 albusuri
  • 120 g zahar
  • 250 g nuca de cocos
  • un praf de sare



  • Amestecam faina cu zaharul pudra si praful de copt. Adaugam untul moale si framantam cu mana pana ce amestecam toate ingredientele. Pe urma adaugam cele doua galbenusuri de ou. Aluatul obtinut il intindem dupa tava aragazului. Sa fie tava mare pentru ca vine taiata in doua. Se coace 15 minute in cuptorul incins. 







  • Intre timp batem albusurile cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul si batem pana ce obtinem o bezea tare.
  • Spre final adaugam treptat nuca de cocos si incorporam cu grija sa nu se lase bezeaua.







  • Dupa ce am scos  baza din cuptor, ungem cu jumatate din cantitatea de dulceata.







  • Pe urma turnam bezeaua cu cocos si introducem iar la cuptor  si lasam pana ce se rumeneste usor bezeaua deasupra .








  • Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca, apoi taiem in doua parti egale. O parte ungem cu restul de dulceata apoi suprapunem cu partea neunsa.








  • Se portioneaza dupa preferinta, delicioasa !! 

Enjoy!!!


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu