luni, 7 iulie 2014

Dulceata de capsuni


Dragii mei , am un inceput bun de saptamana, adica vreme buna, pentru ca ploi au fost destule, iar piata este plina de capsuni, inca si profitam cat putem de aceste fructe minunate, asadar incepem saptamana cu o dulceata minunata.


Ingrediente:


  • 2 kg capsuni ( gata curatate)
  • 1 kg si 800 g de zahar
  • zeama de la o lamaie

  • Se scot coditele , se spala sub dus de apa la robinet, se scurg bine de apa, dupa care se aseaza intr-o cratita de 4-6 l, alternativ, straturi de capsune si zahar. Se pun la rece pana a doua zi , sa lase zeama.







  • A doua zi se pun la fiert pe foc potrivit, se stropesc cu zeama de lamaie, urmarindu-se legarea siropului.
  • Cand dulceata este gata se ia de pe foc, se indeparteaza spuma si dupa ce s-a racit se pune in borcane,  se acopera cu capace sau cu celofan ud si se depoziteaza in camara.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu