miercuri, 28 mai 2014

Cornuri cu sunca si mozzarella






Cred ca deja v-am obisnuit cu retete din aluat dospit, am pregatit foarte multe de genul in ultima vreme, iar aceasta este o reteta extrem de delicioasa, merge pachetel adultilor, la fel si copiilor.


Ingrediente:



  • 500 g faina tip 000 + 50 g
  • 30 g drojdie proaspata
  • circa 400 ml lapte caldut
  • 100g unt / margarina
  • un praf de sate
  • o lingurita de zahar

  • 200 g sunca 
  • 150 g mozzarella
  • 1 ou batut
  • seminte de in

  • Cerneti faina intr-un vas incapator si inalt si adaugati o priza de sare. Sfaramati drojdia , presarati lingurita de zahar si turnati laptele caldut.
  • Pe urma adaugati bucata de unt / margarina la temperatura camerei si framantati un aluat elastic pana ce se dezlipeste de pe peretele vasului.










  • Acoperiti vasul cu un prosop curat de bucatarie  si lasati langa o sursa de caldura pana ce isi dubleaza volumul.







  • Dupa ce a crescut, rasturnati aluatul pe masa de lucru, sa nu uitati sa presarati putina faina si framantati bine de tot. Impartiti aluatul in patru parti egale si  dati forma unor mingiute.








  • Intindeti fiecare aluat in forma rotunda si taieti  cu cutitul in 8 parti . ( vezi foto )








  • Asezati cate o bucata de sunca si una de mozzarella si rulati dinspre partea mai lata spre varf. ( vezi foto )





  • Asezati cornurile pe o tava cu hartie de copt si ungeti cu ou batut, pe urma presarati seminte de in.









  • Coaceti in cuptorul preincalzit la 190 grade C timp de 30 minute pana ce se rumenesc frumos deasupra.
  • Serviti atat calde cat si reci, sunt un mic dejun perfect si merg de minune pachetel  pentru copii cat si pentru noi adultii.


Enjoy!!!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu