miercuri, 16 aprilie 2014

Prajitura cu spuma de capsuni






O prajitura simpla dar atat de parfumata si o recomand cu mare placere de sarbatorile Pascale. Desi ciocolata este preferata noastra, anul acesta am facut  mai multe prajituri cu fructe, deoarece  aici am gasit diferite fructe pe tot parcursul iernii.

Ingrediente pentru tava 28/22:

Blat:


  • 6 oua mici
  • 150 g zahar
  • 120 g faina alba
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
Crema

  • 300 ml frisca lichida ( 40 % grasime )
  • 2 linguri zahar pudra vanilat 
  • 60 g zahar pudra
  • 500 g capsuni

  • zahar pudra vanilat pentru servit
  • felii de capsuni
  • frunze de menta


  • In primul rand incalziti cuptorul la 200 grade. Pregatiti tava, asezati o bucata de hartie de copt in tava.
  • Separati albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul treptat si bateti in continuare pana ce obtineti o bezea tare.
  • Adaugati galbenusurile, mixand in continuare, pana ce isi mareste volumul. Pe urma adaugati treptat  faina amestecata cu praful de copt si incorporati toata cantitatea cu miscari lente sa nu se lase bezeaua.








  • Turnati compozitia obtinuta in tava si coaceti in cuptorul incalzit pana ce trece testul scobitori. Daca iasa curata, atunci este gata copt blatul. Soateti tava si lasati sa se raceasca, pe urma taiati blatul in doua.








  • Capsunile se spala si se curata de codite, apoi se pun intr-un blender si se fac piure. Obtineti circa 400 ml de piure.
  •  Frisca se mixeaza cu zaharul pudra si zaharul pudra vanilat, pana ce obtinem o frisca tare.









  • Pe urma adaugati treptat din piureul de capsuni si amestecati cu mixerul ( viteza intai ) pana ce obtineti o spuma densa.








    • Pentru asamblare, asezati o foaie de blat , turnati spuma de capsuni si asezati  cel de-al doilea blat.
    • Puneti prajitura la rece pana a doua zi , apoi pudrati cu zahar, decorati cu felii de capsuni si frunze de menta.


    Enjoy!!!








    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu