miercuri, 15 ianuarie 2014

Cuib de viespii cu afine si migdale


In ultima vreme m-am orientat spre retete de dulciuri din aluaturi cu / sau fara drojdie, am constatat ca  ne plac mai mult si se pregatesc mai usor si mai rapid;  bineinteles dusmanul fiind timpul nostru ...:)))
Reteta aceasta este atat de buna, pufoasa, moale in interior si crocanta pe exterior, incat  a fost dragoste la prima degustare.


Ingrediente:



  • 1/2 kg faina alba 000
  • 50 g zahar
  • 30 g drojdie proaspata
  • 250 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 40 g unt/ margarina
  • sare
  • coaja rasa de la o lamaie

Pentru umplutura:


  • 60 gr unt
  • 100 g zahar brun
  • 100 g afine
  • 50 g migdale taiate 

Deasupra:


  • 150 g unt
  • 2 linguri zahar brun

  • In primul rand se scot toate ingredientele cu cel putin 2-3 ore la temperatura camerei. Se pune faina intr-un vas inalt si se face o adancitura in mijloc.









  •  Adaugam  toate ingredientele pentru aluat (laptele caldut, drojdia si zaharul, apoi ouale, sarea, untul moale si coaja rasa de la lamaie) si framantam un aluat moale pana ce se desprinde de pe peretele vasului. Lasam la dospit cca 45 de minute  langa o sursa de caldura, pentru a putea creste aluatul mai repede.








  • Dupa ce a dospit se rastoarna pe masa de lucru presarat cu faina si se framanta foarte putin, apoi se intinde aluatul de cca 8 mm grosime.
  • Se unge cu untul moale, se presara zaharul brun, apoi migdalele si afinele ( se pot folosi  afine congelate). Se ruleaza foarte strans sa nu iasa umplutura apoi se taie rulouri de 5 cm .
  • Se unge o  forma rotunda sau dreptungiulara mai inalta cu unt ( din cele 150 g) si se aseaza una langa cealalta.
  • Se mai lasa la dospit in tava inca 15 minute, apoi se stropesc cu restul de unt topit si se presara deasupra cu zaharul brun.
  • Se coace in cuptorul preincalzit la 190 grade C si se coace 25-30 minute.







Sunt moi , pufoase si in acelas timp crocante deasupra.
Pofta dulce!!
















5 comentarii:

  1. Ce bunatati am gasit eu aici, fur cateva pentru micul dejun! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce pufosenie, felicitari arata tare bine!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Delicios acest cuib!!!Si eu il am pe lista!

    RăspundețiȘtergere
  4. Agentia de formare profesionala Public Euroconsulting, organizeaza curs de BUCATAR si BUCATAR SEF. Acest curs este acreditat ANC; se elibereaza diploma recunoscuta de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei.
    Pret: 600 RON BUCATAR si 900 RON BUCATAR SEF!
    Fiecare cursant primeste 1 CUPON - 200 RON REDUCERE, valabil 2 luni pentru un alt curs realizat prin compania noastra! Acest CUPON poate fi oferit altei pers! Cursurile se tin in ORADEA - central!
    Alte orase in care desfasuram acest curs: Cluj-Napoca, Satu-Mare, Arad, Bucuresti!
    Inscrierile se pot face si online, pe site-ul nostru! www.publiceuroconsulting.ro
    Informatii suplimentare: 0728.957.877 sau juridic@publiceuroconsulting.ro

    RăspundețiȘtergere