miercuri, 28 noiembrie 2012

Gulas de cartofi cu carne de porc ( Gulyas)


Gulasul este nelipsit din meniul nostru , cel putin cu carne, sau carnaciori. Fetele adora aceasta mancare si o mananca cu mare pofta.



Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 1/2 kg carne de porc ( muschiulet / pulpa de porc )
  • 50 ml ulei
  • 1 morcov mic
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ardei gras galben/verde
  • sare, piper negru
  • boia de ardei dulce
  • chimen
  • 30 ml bulion 
  • patrunjel verde tocat

  • Carnea se curata de eventualele pielite , se spala si se sterge  de apa, apoi se taie cubulete mai mici.
  • Cartofii se curata si se taie in fasii mai groase, ceapa se curata si se toaca, morcovul se curata si se da pe razatoare iar ardeii se taie in cuburi.
  • Calim ceapa si morcovul in ulei pana ce devine sticloasa, apoi  adaugam carnea. Se caleste alaturi de ceapa pana isi schimba culoarea, pe urma se condimenteaza cu sare, piper si  2 lingurite de boia dulce .





  • Turnam apa  sa cuprinda toata carnea si fierbem la foc incet. 
  • Dupa ce aproape  a fiert carnea,  adaugam cartofii,  ardeiul si mai completam cu apa fierbinte ca sa acopere cartofii. Adaugam bulionul si chimenul, se lasa pana ce au fiert cartofii. Daca e nevoie de apa se completeaza cu apa fierbinte.





  • Cand este gata  se presara patrunjel verde tocat si se serveste cu diverse salate sau muraturi.


Pofta mare!!








4 comentarii:

  1. Si mie imi place foarte mult.Pot veni la masa?Pupici la fete!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si noua ne place, iar soacra mea, ardeleanca fiind, ne rasfata cu tot felul de preparate din Ardeal :)
    Dar, n-as refuza o invitatie la masa!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ador gulasul!Arata minunat!like,like,like .xoxo

    RăspundețiȘtergere