marți, 30 octombrie 2012

Tort de ciocolata cu bilute de branza





Unt tort delicios cu ciocolata si bilute de branza, o combinatie perfecta, ce ziceti merge ? :)

Pentru bilutele de branza:



  • 250 g branza de vaci
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 pliculet de zahar vanilat

  • 4 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g zahar
  • 100 g  unt
  • 100 g smantana 20 %
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 20 g cacao
  • 100 g ciocolata 
  • 200 g faina
  • unt pentru uns forma
  • 2 linguri zahar pudra


  • In primul rand pregatim bilutele de branza, amestecam branza de vaci cu zaharul pudra, vanilia si oul  pana la omogenizare. Apoi  formam mici bilute, pe care le acoperim cu o folie si  le dam la rece.






  • Separam galbenusurili de albusuri, iar galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra pana ce isi mareste volumul.
  • Adaugam untul moale, la temperatura camerei si mixam foarte bine, pana ce incorporam la galbenusuri.
  • Apoi adaugam smantana,  ciocolata topita si mixam foarte bine.
  • Urmeaza sa adaugam cacao cernuta si faina amestecata cu praful de copt.
  • Albusurile se mixeaza cu 100 g zahar , pana ce devine o spuma tare si se incorporeaza pe rand in compozitia cu ciocolata.





  • Se unge cu unt o forma rotunda sau in cazul meu in forma de pandispan cu onduleuri pe margine ( ca o floare) si se toarna o parte din compozitie. Apoi asezam bilute de branza , iar turnam din compozitie si iar bilute , tot asa si iar asa :)).






  • Coacem in cuptorul incalzit 40 min dupa cuptorul meu, pana ce trece testul scobitori.
  • Dupa ce a copt, se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!!














9 comentarii: